Weöres Sándor Olvasótábor és Nyári Egyetem

A klasszikus szakmai és olvasótáborok, nyári egyetemek módszertanát igyekeztünk úgy összegezni, hogy tapasztalataink adaptálhatók legyenek más szellemi törekvések számára is:
1. Táborunk életébe minél aktívabban szeretnénk bevonni a falu lakóit és iskolás gyermekeit, ennek érdekében velük közös, múzeumpedagógiai jellegű foglalkozásokat, felolvasásokat és ünnepi műsorokat tartunk minden évben – élményközpontú tárlatvezetéssel társítva.
2. A táborban elsősorban olyan témákat dolgozunk fel a Weöres Sándor és Károlyi Amy ihlette környezetben, melyek közoktatásunkból és magyartanár-képzésből hiányoznak (például: kultuszkutatás, irodalmi muzeológia, néprajzi ismeretek).
3. Kiemelt feladatunk tartjuk a múlt emlékeinek (Weöres Sándor–Károlyi Amy-, illetve a szomszédos faluban a Petőfi-relikviák), a jelen (az Emlékház és az Evangélikus Parókia épületei és környezete) és a jövő értékeinek környezettudatos megóvását (az ostffyasszonyfai szélerőműnél és a nicki műgátnál is tartottunk már foglalkozásokat).
Weöres Sándor és Károlyi Amy Irodalmi Emlékház és Helytörténeti Kiállítóhely, Csönge

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése