GASZTRO-MEMÓRIA

Nyugdíjasoknak tartottunk olyan vendéglátás-történeti foglalkozásokat, ahol műtárgyak és dokumentumok által emlékeztek vissza gyermekkorukra, fiatalságukra. Memóriájuk, felidézett történeteik segítségével elevenedett meg a fővárosi cukrászdák, kávéházak, éttermek, neves italok és édességek II. világháború utáni időszaka. A középpontban a programban résztvevők tárgyakhoz fűződő emlékei álltak. A csoportos beszélgetéseket egy hol moderátori, hol előadói szerepet betöltő személy segítette. A visszaemlékezések után gasztronómiai technikákat sajátítottak el a résztvevők, így például megtanulták a zöldségfaragás alapját, a melange készítés titkát. A sorozat célja volt az élethosszig tartó tanulás keretében elméleti és gyakorlati ismeretek elsajátítása a kognitív képességek (különösen a memória) fejlesztésével. Emellett az elhangzott és rögzített mikrotörténetekkel szeretnénk jövőbeli kiállításainkat színesíteni, adattárunkat gazdagítani.
Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, Budapest

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése