Írók Fiatalon – kártyajáték

Az Írók fiatalon egy Fekete Péter típusú kártyajáték, melyben magyar írók és költők gyerekkori és felnőttkori képeit kell összepárosítani. A cél minél több pár összegyűjtése és a Fekete Péter kártyalap – mely ebben az esetben Mikes Kelement ábrázolja a Nyugat emblémáján – elkerülése.
A játék folyamán az írásaikról ismert alkotókhoz arcok, születési és halálozási helyek, évszámok rögzülnek. A fotók válogatása közben célunk volt, hogy ne csak a kanonizált, sokszor ismételt, tankönyvekből ismert felnőtt alkotót ábrázoló fényképeket mutassuk be, hanem a gyereket, a fiatalembert is, legtöbbször ismeretlen fotókon, amelyek kuriózumnak számítanak, és közelebb is hozzák az íróban az embert a játékosokhoz.
A kártyajáték további lehetőségeket is hordoz magában. A játékosok kreativitására, fantáziájára bízva különböző nehézségi fokon játszható és hívható elő, sőt közös tanulással bővíthető a már meglévő irodalmi ismeretanyag. Magyartanárok kiválóan használhatják játékos segédeszközként a tanításban (pl. összefoglaló órák, ráhangoló vagy levezető játék, fakultáció keretében).
Petőfi Irodalmi Múzeum, Budapest

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése