Hajdan volt mesterek - mesterségek hajdanán

Múzeumpedagógiai foglalkozató füzetünk és programjaink összeállításánál fő cél a kiállítások minél szélesebb körű megismertetése volt. Szándékunk, hogy ezt minél szórakoztatóbb formában tegyük, s az ismeretanyag átadása értékes szabadidős elfoglaltság legyen, megfelelve a különböző korosztályok igényeinek.

Múzeumandragógiai programjaink nemcsak gyerekeknek készülnek, hanem családoknak, felnőtt csoportoknak is. Fontos számunkra az iskolákkal való szoros együttműködés, ezért a tanórákhoz kapcsolódó programokat is kínálunk. Füzetünk olyan oktatási segédlet, amely útmutatást ad a különböző kiállítások minél mélyebb megismeréséhez, játszva tanítja meg a különböző mesterségek történetét, fortélyait, Kunszentmárton, a Tiszazug történetét. Nem kész ismereteket kínál, hanem önálló munkavégzést, lehetőséget az ismeretszerzésre.
A feladatlapot úgy állítottuk össze, hogy a kiállítás egyes részei külön-külön is megismerhetőek legyenek, attól függően, hogy mennyi időt tudtok eltölteni a múzeumban.
Elsősorban a 10-14 éves korosztálynak ajánljuk a foglalkoztató füzetet, de a családoknak, a felnőtt csoportoknak is közös élményt nyújt a kitöltése.
Helytörténeti Múzeum, Kunszentmárton

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése