A
Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban 7-12 éveseknek
megrendezett gasztrotáborban tematikus
naponként újabb és újabb témába kóstolhattak bele a gyerekek. A résztvevők a
hűtött nyalánkságok napján megismerkedtek azok történetével, így például
megtudhatták, mikortól esznek mai értelemben vett fagylaltot, miben különbözik
a fagyi a parfétól, mi volt a kedvence Sissi császárnénak. Tekerhettek múlt
század fordulójáról származó fagyigépet, majd közösen fagyit és sörbetet
készítettünk. Egy másik alkalommal a látványraktár segítségével a magyar
konyháról beszélgettünk, mindenki próbára tehette szaglását, vajon felismeri-e
kedvelt fűszereinket, megtanulhatták a hidegtálkészítés alapvető technikáját, a
zöldségfaragást (réparózsa), majd korabeli ruhamásolatokban eljátszhattak
egy-egy érdekes étkezési jelenetet és uzsonnaképpen jóízűen elfogyaszthatták a
nap során született kreatív szendvicseiket. Mindezek mellett a táborlakók
valódi pék- és cukrászműhelybe is ellátogattak, s megismerkedhettek ezen
szakmák elhivatott képviselőivel...
Magyar
Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, Budapest
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése