Falatka gasztrotábor

A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban 7-12 éveseknek megrendezett  gasztrotáborban tematikus naponként újabb és újabb témába kóstolhattak bele a gyerekek. A résztvevők a hűtött nyalánkságok napján megismerkedtek azok történetével, így például megtudhatták, mikortól esznek mai értelemben vett fagylaltot, miben különbözik a fagyi a parfétól, mi volt a kedvence Sissi császárnénak. Tekerhettek múlt század fordulójáról származó fagyigépet, majd közösen fagyit és sörbetet készítettünk. Egy másik alkalommal a látványraktár segítségével a magyar konyháról beszélgettünk, mindenki próbára tehette szaglását, vajon felismeri-e kedvelt fűszereinket, megtanulhatták a hidegtálkészítés alapvető technikáját, a zöldségfaragást (réparózsa), majd korabeli ruhamásolatokban eljátszhattak egy-egy érdekes étkezési jelenetet és uzsonnaképpen jóízűen elfogyaszthatták a nap során született kreatív szendvicseiket. Mindezek mellett a táborlakók valódi pék- és cukrászműhelybe is ellátogattak, s megismerkedhettek ezen szakmák elhivatott képviselőivel... 
Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, Budapest

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése