Előkerült egy kortörténeti dokumentum: Herceg Egérváry Elemér naplója!

Marci az oka mindennek. Mármint a kisfiam, Reményi Márton, aki miatt tavaly ősszel, suli után, a játszótéren ülve belekezdtem a gödöllői kastély mesekönyvesítésébe. Marci az ötleteivel szerzőtársként is beszállt a projektbe és konzulensként is jól működött, amikor már Ferenc Tamás illusztrációit teregettem mindenütt. Úgy képzeltem, ha egy hiteles és szerethető szemtanú, Herceg Egérváry Elemér történetébe csomagolom mindazt, ami egy gyerek számára is érdekes lehet a kastélyról, akkor nem csak a kicsik, de a felnőtte(bbe)k is szívesen veszik majd kézbe a helyenként csak hangos röhögéssel olvasható mesét.
A mese már munka közben nagy rajongótáborra tett szert: a kötet lektora, F. Dózsa Katalin és a kollégák lelkesen várták az újabb részleteket, és segítettek finomítani minden apró mozzanatot. A kastély macskája, az iwiw-oldallal rendelkező báró Kastélyházy Sándor viszont a tőle megszokott egykedvűséggel vette tudomásul, hogy ükapja 19. századi kalandjai egy mesekönyvben látnak napvilágot…
Faludi Ildikó, muzeológus - Gödöllői Királyi Kastély Múzeum
2010. december 03.

2 megjegyzés:

  1. A Herceg Egérváry Elemér naplója című múzeumpedagógiai kiadvány 2010-ben, a Székesfehérvári Múzempedagógiai Évnyitón Nívódíjban részesült.

    VálaszTörlés
  2. Gratulálok hozzá. :-)

    VálaszTörlés