Barangolások a Peleházban

A „Barangolások a Peleházban” című iskolai és családi foglalkoztató füzetünkkel elsősorban a 7-10 éves kisdiákokat, továbbá tanáraikat és szüleiket kívánjuk a lillafüredi Herman Ottó Emlékház felújított állandó kiállításában kalauzolni.
A kiadvány Herman Ottó életének és munkásságának kiemelt állomásait közvetlen hangnemben, az alsó tagozatos korosztálynak megfelelő nyelvezettel és tartalommal mutatja be. A rövid leíró részeket változatos, játékos feladatok követik, amelyek rácsodálkozást kínálnak a tárlatra, de továbbgondolásra is ösztönöznek. Az utolsó oldalakon a közös élményszerzést elősegítendő családi totó található, valamint fotókon is megjelenített megoldások irodalmi ajánlóval. Az írásos feladatokat további tevékenységre inspiráló mellékletek egészítik ki térképpel, makettel, kivágóval és képeslapokkal. A korabeli fényképekkel gazdagon illusztrált füzet gyermekbarát grafikai kivitelezése mellett Pele Pali figurája hívja felfedezőútra a gyerekeket.
Szerzők: Kurta Mihály – Marosi Ágnes – Tóth Arnold
Marosi Ágnes – Herman Ottó Múzeum
2010. november 22.

1 megjegyzés:

  1. A Barangolások a Peleházban című múzeumpedagógiai kiadvány 2010-ben, a Székesfehérvári Múzempedagógiai Évnyitón Különdíjban részesült.

    VálaszTörlés