Múzeumi bokréta

„Szedjük bokrétába” Miskolc múzeumainak az 1848-as forradalom és szabadságharc eseményeivel kapcsolatos emlékeit! – szólt a felhívás családi és baráti közösségeknek március 15-én. A nemzeti ünnepen összefogtak a Miskolc belvárosában működő múzeumok (Miskolci Galéria, Színészmúzeum, Herman Ottó Múzeum Papszer és Görgey utcai kiállítóhelye) és megpróbálták együtt „versenybe szállni”, a város köztéri forgatagot generáló programjaival.
A múzeumi helyszíneket végigjárva, játékos feladványok során ismerhették meg a résztvevők, hogy mit őriznek a múzeumok a forradalom és szabadságharc miskolci vonatkozásairól. Négy helyszín, négy téma – négy műfaj: miskolci nemzetőr dal, történelmi festmények, kortárs művészeti reflexiók és akciók, forradalmár színészek.
A játékosok névre szóló menetlevelet váltottak, amely minden múzeumban, az alakalomra készült pecséttel érvényesítve, bekeretezhető, díszes emléklapként is szolgált. Nem kis meglepetésünkre, a körülbelül két órát igénybevevő kiállítások bejárására és a feladatok teljesítésére több tucat család vállalkozott.
Éliás István - Miskolci Galéria
2011. március 16.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése