Óbudagasztró – Egy falat múzeum

Az Óbudai Múzeum új időszaki kiállításához kapcsolódóan egy egyedülálló múzeumi gasztroblogot (http://obudagasztro.blogspot.com/) indított. A blogon megismerhetők a jellegzetes óbudai nemzetiségi fogások, valamint izgalmas, a kiállítási témához kapcsolódó műtárgyak és kultúrtörténeti adalékok is találhatók. (A blog receptjeit Horváth Péter történész muzeológus„Vendéglátás Óbudán” című könyvéből válogatjuk.) A blog a nagyközönségnek szól, de jól hasznosítható a múzeumpedagógiai foglalkozások háttereként is, amelyeknek tematikájában az ételkészítés mellett mindenfajta táplálkozással és annak kellékeivel kapcsolatos ötletet hasznosítunk. A kézműves műhelyben felhasználtuk és újrahasznosítottuk például a sörös-kupakokat, amelyekből a fiatalok különleges dizájn fülbevalókat alkottak, de evőeszköz-hűtő mágneseket és papírtányér dekorációt is készítettünk már. A blog a foglalkozásokon a nemzetiségi ételek bemutatását segíti, hiszen egy laptop segítségével könnyen elérhető a kiállító térben. A recepteket később bárki elérheti otthonról, azokat elkészítheti a családdal, így egy falat múzeum kerülhet az otthonokba.
Diamant Lívia, Révész Antónia – Óbudai Múzeum
2011. május 1.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése