A négy pásztor – ismétlő memóriajáték

A korábban e helyt már részletezett Múzeumi daloló c. órasorozatom egyik ismétlő feladatát szeretném ismertetni tanítványaim, Szabó Karolina (leírás) és Veres Fruzsina (rajz) 4. osztályosok segítségével.
„Osztályunk rendszeresen jár a Bihari Múzeumba, ahol Marcsi néni és Marika néni vár minket. Nekem a legkedvesebb a 4. foglalkozás volt, a pásztorok bemutatkozása. Tanultunk két új dalt is, és játszottunk. Akik jelentkeztek pásztornak, felelni kellett. Kész volt a négy pásztor. Ki kellett menniük Marika nénivel. Mi pedig itt maradtunk Marcsi nénivel. Jelentkezni kellett, ha tudjuk utánozni az állat hangját. Volt juh, ló, tehén, disznó. Mindenki megkapta az állata képét, fel kellett tenni a fejünkre fordítva. Bejött a csikós, a juhász, a kanász és a gulyás. A juhász Barnus volt. Bejött, köszönt és választott egy embert, mondta a nevét: – Fruzsi, szólalj meg! Fruzsi utánozta a birka hangját. Ez az én állatom! – mondta Barnus és odament Fruzsi. Így működött, de ha nem jó állat szólalt meg, ment tovább és nem ment oda.”
Dr. Krajczárné Sándor Mária Bihari Múzeum és Sinka István Városi Könyvtár, Berettyóújfalu, valamint Szabó Karolina és Veres Fruzsina 4.c osztályos tanulók, Hunyadi Mátyás Tagiskola, Berettyóújfalu
2014. január 3.