Kunsztok

A kortárs képzőművészet egy élő műfaj, ezért megtehetjük, hogy magát a művészt kérjük fel munkáinak az interpretálására.
A Kunszt diákprogramjaira válogatott műalkotások között előfordul, hogy egy-egy alkotó gyakrabban szerepel műveivel. A diákok ezáltal könnyebben megismerik, sőt gyakran már felismerik a művész egyéni hangnemét. Annak érdekében, hogy ez még teljesebb legyen, olyan workshopokat szerveztünk, amelyeken személyesen is találkozhattak az alkotókkal.
A meghívott képzőművészeket arra kértük, hogy munkásságuk ismertetésén túl, találjanak ki egy olyan feladatot, amelyben együtt dolgozhatnak a tanulókkal, hogy ezáltal is segítsék a művészi attitűdjükben történő értelmező elmélyülést. A diákok így kísérleti graffitiben, beállított fotózásban, kiállításmegnyitó performenszben, blogtémák feldolgozásában, stb. vehettek részt.
A találkozásokból iskolai felhasználásra tíz rövidfilm készült, amelyekhez pár perces klippek tartoznak (http://vimeo.com/14919425).
A filmeket Bán András, Éliás István, Nagy Szilvia és Tuczai Rita szerkesztette. Készítői Nagy István és középiskolás diákjai voltak.
Éliás István - Miskolci Galéria
2010. augusztus 31.